Van vakmanschap naar wetenschap en weer terug

27 februari 2020

Wagenaar Koeltechniek is een familiebedrijf dat koelinstallaties ontwerpt, installeert en onderhoudt. Het bedrijf staat bekend om zijn toewijding aan kwaliteit en maakt elke installatie zelf, van het frame tot het eindproduct. Het bedrijf bedient diverse sectoren en heeft enkele interessante projecten gerealiseerd, zoals de bouw van proef-koelinstallaties voor internationale deeltjeslaboratoria. Cor Wagenaar is trots op deze projecten en laat graag foto’s zien van het complex in Genève.

Gerelateerde artikelen

Winnen met hightech duurzame oplossingen

Zet Sjors Wagenaar en Bas Karsten bij elkaar aan tafel, en je krijgt een bevlogen (en bij vlagen voor uw verslaggever onbegrijpelijk) gesprek over natuurkundige principes en hoogwaardige duurzame installatietechnologie. Beide ondernemers vielen in de prijzen bij de Duurzaam Ondernemen Award 2022-verkiezing van Gemeente Medemblik. “Innovatie is een passie.”

Van gereedschapskist dragende kleuter naar innovatieve klimaatmachine-uitvinder

Sjors Wagenaar, een duurzame ondernemer uit Hoogkarspel, heeft een revolutionaire klimaatmachine ontwikkeld die het energieverbruik in de landbouwbedrijven vermindert. Het systeem, dat de “meest duurzame innovatie”-prijs van de gemeente Medemblik heeft gewonnen, bespaart één miljoen kubieke meter gas per jaar. Wagenaars liefde voor installatietechnologie begon bij het bedrijf van zijn vader, waar hij begon als gereedschapsdrager en later monteur werd. Zijn nieuwe volledig elektrische klimaatsysteem, dat het hele klimaat in een kas regelt door te koelen, verwarmen en ontvochtigen, is al geïnstalleerd in meer dan 30 units in West-Friesland. Wagenaar wil uitbreiden naar andere agrarische markten en zelfs naar binnenkweek en verticale landbouw.