Prijs voor analyseysteem condensdrogers

6 februari 2020

Sjors Wagenaar won de NVKL Koeltrofee 2020 met zijn intelligente data-analysesysteem voor condensdrogers. Het model voorspelt vochtigheidsniveaus en verkort het droogproces terwijl energiekosten worden bespaard en minder verlies optreedt. Wagenaar ontwikkelde een wiskundig model dat warmtepompcapaciteit stuurt op basis van producteigenschappen. De warmtepomp-drooginstallatie heeft een kortere terugverdientijd bij producten die het hele jaar door groeien en gedroogd moeten worden, zoals zaden, knoflook of medicinale cannabis.

Gerelateerde artikelen

Winnen met hightech duurzame oplossingen

Zet Sjors Wagenaar en Bas Karsten bij elkaar aan tafel, en je krijgt een bevlogen (en bij vlagen voor uw verslaggever onbegrijpelijk) gesprek over natuurkundige principes en hoogwaardige duurzame installatietechnologie. Beide ondernemers vielen in de prijzen bij de Duurzaam Ondernemen Award 2022-verkiezing van Gemeente Medemblik. “Innovatie is een passie.”

Van gereedschapskist dragende kleuter naar innovatieve klimaatmachine-uitvinder

Sjors Wagenaar, een duurzame ondernemer uit Hoogkarspel, heeft een revolutionaire klimaatmachine ontwikkeld die het energieverbruik in de landbouwbedrijven vermindert. Het systeem, dat de “meest duurzame innovatie”-prijs van de gemeente Medemblik heeft gewonnen, bespaart één miljoen kubieke meter gas per jaar. Wagenaars liefde voor installatietechnologie begon bij het bedrijf van zijn vader, waar hij begon als gereedschapsdrager en later monteur werd. Zijn nieuwe volledig elektrische klimaatsysteem, dat het hele klimaat in een kas regelt door te koelen, verwarmen en ontvochtigen, is al geïnstalleerd in meer dan 30 units in West-Friesland. Wagenaar wil uitbreiden naar andere agrarische markten en zelfs naar binnenkweek en verticale landbouw.